Metroselskabet I/S Kunder og Analyser (KA)

Udviklingskonsulent

Udviklingskonsulent

Vil du være med til at gøre Metroen til københavnernes foretrukne transportmiddel?

Kan du omsætte viden om vores kunder til konkrete forbedringstiltag i Metroen? Kan du holde overblik over og koordinere udviklingsprojekter i Metroen i et bredt samarbejde, og samtidig føre konkrete projekter ud i livet? Så er det dig, vi søger til vores team.

Vi søger lige nu to medarbejdere i enheden Kunder og Drift, der skal hjælpe med at forbedre kundeoplevelsen i Metroen. I Kunder og Drift er vi ansvarlige for at sikre den gode kundeoplevelse i hele kundens brugerrejse fra planlægning af rejsen over billetkøb til information og wayfinding på stationer samt selve rejsen i Metroen. Vi er ligeledes ansvarlige for driftskontrakten med Metroens driftsoperatører, hvilket betyder, at vi følger op på, om driftsoperatørerne leverer på de forhold, som er væsentlige for at sikre den gode kundeoplevelse - f.eks. om togene kører, som de skal, om stationerne bliver gjort rene, og om passagerinformationen fungerer.

Vi har en analytisk tilgang til alt, hvad vi laver. Det betyder, at alle vores udviklingstiltag bunder i analyser og konkret viden om vores kunder, hvad enten det drejer sig om udvikling i forbindelse med kommende metro-strækninger eller udviklingsprojekter i den kørende metro (M1-M4).

Vi søger lige nu to kandidater til at arbejde med projekter relateret til alle aspekter af kundeoplevelsen i Metroen. Du vil indgå i en række analyser og opfølgning på forbedringstiltag, og du vil på baggrund af dette få ansvar for at udvikle og implementere konkrete forbedringstiltag på stationer og i tog. Desuden vil du være involveret i arbejdet med løbende at sikre, at driften af Metroen er af højeste kvalitet set fra et kundeperspektiv. Du vil således komme til at arbejde med projekter, som vedrører passagerinformation, billetløsninger, adfærdsdesign og wayfinding, i tæt samarbejde med kollegaerne i Kunder og Drift samt vores samarbejdspartnere i Metro Service, DOT, DSB og Movia.

Bliv en del af en stærk enhed

Vi er ambitiøse og ser os selv som kundernes ambassadører i Metroen. Vi ved, hvilke udfordringer og forbedringsønsker forskellige kundesegmenter har, og vi arbejder løbende med projekter, som understøtter kundernes behov. Vi er i dag 14 medarbejdere, men ser grundet udvidede ansvarsområder ind i at skulle vokse hen over de kommende år.

Vi søger to kandidater – gerne nyuddannede eller med et par års erfaring – som har en passion for at arbejde kundeorienteret og projektbaseret. Du skal kunne holde overblik over mange forskelligartede projekter og driftsopgaver med mange samarbejdspartnere på tværs af discipliner, samt lede og drive dine egne projekter. Derudover ser vi gerne, at du brænder for grøn transport og Metroen i København.

Vi ønsker, at du:

  • Har en akademisk uddannelse på kandidatniveau, gerne samfundsvidenskabelig eller tilsvarende
  • Har en analytisk tilgang til projekter og kan omsætte data (kvantitative og kvalitative) til konkrete initiativer
  • Har gode samarbejdsevner
  • Kan arbejde selvstændigt og projektbaseret
  • Har en god forståelse for beslutningsprocesser – gerne i en offentligt ejet kontekst

Vi kan tilbyde en fleksibel hverdag med stort ansvarsområde og gode kollegaer, der synes, at de bedste resultater opnås gennem samarbejde.

Ansøgningsfrist 9. december 2022. Der afholdes jobsamtaler løbende.

For yderligere information eller spørgsmål om jobbet kontakt enhedschef Eva Lind på ejl@m.dk eller på tlf. 72424795.

Del på:
Region:
Region Hovedstaden
Ansøgningsfrist:
09-12-2022
Arbejdssted:
Ørestad
Yderligere oplysninger fås hos:
Eva Lind
Mobil: +45 72424795

Hjemmeside:
http://www.m.dk
Tilbage til toppen